אני קוראת להן כך בגלל המעטפת החיצונית שלהם
קמח,פירורי לחם,וביצה
הם לא המפרום הקלאסי תפוחי אדמה שבתוכם יש את הקציצה
הבן שלי יהונתן אוהב נטו את הקציצה ללא התפו”א ולכן כל פעם שהייתי
מכינה את המפרום הקלאסי הייתי מפרישה לו בצד מתערובת
הקציצות עוטפת אותם בפירורי לחם וביצה ומטכנת לו
עם הזמן גיליתי שכל הילדים שלי אוהבים את הגירסה ללא תפו”א
ומאז אני קוראת להן קציצות מפרום
המתכון הוא מקילו בשר
מראש תכינו כמות גדולה תטגנו וניתן להקפיא להוציא
כל פעם כמות רצויה להכין רוטב ואחלה ארוחת צהרים בקלי קלות
מתכון:
קילו בשר
2 בצלים בינוניים מגורדים דק דק
2 קישואים מסוג זוקני מגורדים דק דק
3 שיני שום כתוש
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
גרידה מלימון שלם
כף שטוחה מלח
כפית כרכום
כף פפריקה חריפה
כפית כמון
חצי כפית קינמון
ביצה אחת
לציפוי:
3 ביצים
כפית כרכום
כף פפריקה חריפה
רבע כוס מים
לתערובת הקמח:
2 כוסות פירורי לחם
כוס קמח
אופן ההכנה:
לשים את כל חומר הבשר לפחות 10 דקות
בזמן הלישה משתחרר חלבון אשר מעניק לבשר
רכות וארומה מדהימה
לכדרר לעיגולים איזה גודל שאוהבים ולשטח מעט
לצפות בתערובת הקמח ולאחר מכן בביצה
ולטגן 5 דקות מכל צד
לרוטב:
בצל מטוגן
גזר חתוך לעיגולים
כף שטוחה כרכום
כף מלח
כפית דבש
כפית פפריקה חריפה
צרור כוסברה קצוץ
5 שיני שום קצוצים
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
לבשל הכל ביחד להוסיף את הקציצות
ולבשל עוד רבע שעה