את העוגות היפות להגשה
היא פרווה ומותאמת לאחר ארוחה בשרית
ניתן להפוך לחלבי את קרם הקוקוס תמירו בשמנת מתוקה
ניתן להשתמש בכל ריבה שתחפצו-תות,דובדבן וכו’
במקום חלב שקדים אפשר סויה,שבולת שועל
עלי ורדים ניתן לקנות בחנויות תבלינים
תבנית קוטר 20
בסיס קראנץ:
100 גר’ בסקויטים טחונים דק
80 מ”ל נטורינה בטעם חמאה מומסת
30 גר’ פיסטוק חתוך גס
2 כפות קוקוס (אופציונלי)
ריבת פירות יער
קרם מלאבי:
400 גר’ קרם קוקוס 22% שומן
200 מ”ל חלב שקדים
20 גר’ קורונפלור
3 טיפות תמצית ורדים
2 שקיות סוכר וניל
50 גר’ סוכר
10 גר’ ג’לטין +50 מ”ל מים
גלאסג’ ורדים:
25 גר’ סוכר
60 מ”ל מים
2 טיפות תמצית ורדים
3 גר’ גלטין +15מ”ל מים
עלי ורדים מיובשים
אופן ההכנה:
קראנץ פיסטוק:
מערבבים את כל החומרים ביחד משטחים בתבנית
ואופים בחום 170 מעלות 12 דקות
מורחים שכבה דקה של ריבת פירות יער
(לא למרוח מידי)
קרם מלאבי:
מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים 20 דקות לספיחת נוזלים
מערבבים את הקורנפלור עם חלב שקדים לתערובת חלקה
בקלחת שמים קרם קוקוס תמצית ורדים סוכר ותערובת הקורנפלור
מחממים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד
כשהתערובת מסמיכה מעט שמים את הגלטין
וממשיכים לערבב עוד 2 דקות
יוצקים את קרם המלאבי מעל הבסיס
ומכניסים לילה למקרר להתייצבות
גלאסג’ ורדים:
מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים בצד 20 דקות לספיחת נוזלים
מחממים בקלחת את המים,סוכר ותמצית ורדים
מוסיפים את מסת הג’לטין ומערבבים היטב 2 דקות
מצננים מעט
מוציאים את העוגה מהמקרר מפזרים מעט עלי ורדים
ובעזרת כף שמים גלאסג’ מעל
מכניסים למקפיא רבע שעה בכדי שהגלאסג יתייצב
מעבירים למקרר