אלה שילוב טעמים מושלם
מובטח שגם ילדים אוהבים וכל חובבי השוקולד
את העוגה ניתן להכין בתבנית 24
הכנת מחיות ביתיות:
קונים פטל קפוא
מרתיחים כוס פטל עם חצי כוס סוכר 15 דקות
טוחנים ומסננים שוקלים כמה המתכון צריך
תבנית dome תבנית קרמבו של סילקומארט
ניתן גם בתבנית 24 רגילה
מתכון:
עוגית אלפחורס:
140 גרם קמח
80 גרם קורונפלור
80 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
גרידת לימון
150 גרם חמאה קרה
שקית אבקת אפיה
מוס פטל:
7 גרם גלטין
מומס 35 מ”ל מים
500 מ”ל שמנת מתוקה
100 מ”ל מחית דובדבן
100 מ”ל מחית פטל
כפית מי ורדים
כף פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון
מעבדים עד שמתקבל בצק נח לעבודה
מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומכניסים למקפיא
ל10 דקות
מוציאים וקורצים עיגולים בגודל מעט יותר
מהתבניות אישיות
אופים 10 דקות בחום 160 מעלות בטורבו
מצננים היטב
טובלים את העוגיה מסביב למחיות ומגלגלים בקוקוס
מניחים בצד עד להרכבה
מוס פטל:
מחממים את המחיות מכניסים את מסת הגלטין
מערבבים היטב עד שכל הגלטין נמס
מקציפים את השמנת עם הסוכרים והפודינג
לקצף רך מאד מוסיפים את המחיות והגלטין
מקציפים עוד שניה
שופכים לתבניות ומקפיאים לילה
מחלצים לאחר לילה ומניחים מעל העוגיה
ניתן לפזר מעל קוקוס