שילוב תפוחים עם קצפת בבצק עלים
אין יותר טעים מזה
אני משתמשת בבצק של שמרית כי הוא כמו פילאס
אינו מתנפח מידי ומתפצח בפה
מתכון:
חבילת בצק עלים של שמרית
לפתוח לפזר מעל סוכר
ולאפות בחום 170 מעלות בטורבו חצי שעה
מילוי:
2 תפוחים מסוג גרנד סמית
לחתוך לקוביות קטנות
20 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
כף דבש
רבע כוס שמנת מתוקה
קצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
כף פודינג וניל
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
מילוי תפוחים:
להמיס את החמאה הסוכר והדבש
להוסיף את השמנת לערבב היטב
שופכים את התפוחים ומבשלים 8 דקות
קצפת:
מקציפים הכל ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן
הרכבה:
קורצים מהבצק צורה עם רינג מרובע או עגול
ניתן לחתוך 2 מלבנים עם סכין
שכבה ראשונה לזלף מעל קצפת
להניח שכבה שניה מעל
לפזר יפה באמצע את התפוחים
ולזלף מסביב את הקצפת הנותרת