רולדת דבש מוס וניל ואגוזים מקורמלים

6.6K

יש כאלה שלא נוהגים לאכול אגוזים בראש השנה
ניתן להשמיט ולשים שקדים במקום
או לחילופין להכין אותה לסוכות
תבנית תנור
מתכון:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כף דבש 20 מ”ל
25 גר נטורינה מומסת
חצי כפית קינמון
כפית נס קפה
100 גר קמח
כפית שטוחה של אבקת אפיה
מוס וניל:
300 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית
כף וחצי פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
כפית תמצית וניל
*לחלבי 3/4 כוס חלב
ריבת חלב למריחה
אגוזים מקורמלים:
כוס סוכר
כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכרו סוכר וניל
לקצף יציב מאד
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים
חלמונים,נטורינה,דבש,עד להטמעה
ושוב קינמון,קפה,קמח ואבקת אפיה
מערבבים בתנועת קיפול שופכים לתבנית תנור
ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 20 דקות
מוציאים מניחים מגבת מטבח נקיה מתחת לנייר אפיה
מקפלים את הרולדה ומצננים היטב.
אגוזים מקורמלים:
ממיסים את הסוכר עד לקרמל
שופכים את האגוזים מערבבים היטב
יוצקים את האגוזים לנייר אפיה ומקררים היטב
לאחר שהתקררו תשברו אותם בכוס לחתיכות
לא דקות מידי אלא לשברים גסים
מוס וניל:
מקציפים את השמנת הסוכר (לחלבי/ להוסיף חלב)
לקצף יציב
הרכבה:
מורחים ריבת חלב על הרולדה רצוי שכבה דקה
מעל שכבת מוס וניל (לא יותר מידי)
מגלגלים ומורחים מעל הרולדה שכבה דקה של ריבת חלב
מזלפים באמצע ובצדדים מדביקים מהאגוזים המקורמלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close