שבלולים במילוי פסטו וגבינה צפתית

853

חטיפי שבלולים נחטפים הראשונים מהשולחן
מהסיבה שהפסטו בשילוב בצל מטוגן בבצק מקנה מרקם רך
טעם וריח מיוחד של מאפה בלקני ריחני וטעים בטירוף
ל40 שבלולים
מתכון:
קילו קמח לחם
2 כפות שמרים
כף מלח
כף סוכר
150 גרם יוגורט 3% שומן
חצי כוס שמן
חצי כוס בצל מטוגן יבש
2.5 כוסות מים
פסטו:
3 צרור בזילקום (עלים בלבד)
חצי כוס צנובר קלוי
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית משובח
כפית מלח אטלנטי
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
קופסא של גבינה צפתית מגורדת
ניתן להחליף לבולגרית
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
ושמים למנוחה
20 דקות.
בנתיים מכינים את הפסטו
מכניסים את עלי הבזילקום והצנוברים למעבד ומתחילים לטחון
לאחר מכן מוסיפים כל פעם קצת שמן וטוחנים עד שמגיעים למרקם של משחה
להזהר מלהוסיף את כל הכמות לפעמים צריך פחות
לאחר שהבצק נח לחלק אותו ל4 עיגולים
לפתוח כל עיגול לריבוע
למרוח כף חמאה מומסת
למרוח פסטו(2 כפות)
לפזר מעל גבינה צפתית(מעט)
לגלגל לרולדה
לחתוך לשבלולים להניח בתבנית האפיה
להתפיח עד להכפלת הנפח (בקיץ-40 דקות בחורף-שעה)
למרוח מעל מעט חמאה מומסת ולהכניס לתנור
לאפות בחום 215 מעלות בטורבו 14 דקות

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close