העוגות קראנציות ופריכות בזכות המעטפת מעל הן טעימות ומיוחדות מאד.
הפעם לא צילמתי לכם את תהליך ההכנה מכוון שזאת עוגת שמרים קראנץ שכולכם כבר יודעים להכין אני רק מפזרת מעל שטרוייזל שזאת מעטפת פריכה וקראנצית.
המתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף גלוטן
חצי כוס סוכר(100 גרם)
שקית סוכר ווניל
רבע כפית מלח
2 חלמונים(את החלבונים שומרים לציפוי מעל העוגה)
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שמן(100 מ”ל)
2 כוסות מים
ללוש את כל החומרים 10 דקות ולהתפיח שעה.
אחרי ההתפחה לחלק את הבצק ל-6 עיגולים (בערך כל עיגול 2900 גרם) ולתת להם מנוחה רבע שעה.
לאחר מכן לרדד לריבוע למרוח חמאה מומסת ולפזר מעל את חומרי המילוי.
מילוי העוגה
2 שקיות סוכר ווניל
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
כף נס קפה
כפית קינמון
100 גרם חמאה מומסת (למריחה על הבצק)
שטרוייזל:
100 גרם חמאה קרה
140 גרם סוכר
140 גרם קמח
לערבב הכל במעבד מזון לתערובת פירורי.
מורחים מעל חלבון ששמרנו בצד ומפזרים מעל שטרוייזל.
מתפיחים את העוגות שעה ואופים בחום 190 מעלות 17 דקות.
כשהעוגות יוצאות להרטיב בסירופ שעשוי מכוס סוכר כוס מים להרתיח ולמרוח.