אנו נוהגים להכין בשר ראש
כאחד מסימני חג ראש השנה
אני שמה חומוס ענק שחולטת מראש
מבשלת מחלקת בשקיות ומקפיאה
כך שיש לי חומוס ביתי בריא וזמין
מתכון:
קילו וחצי בשר ראש חתוך לקוביות גדולות
בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
8 שיני שום פרוסים
עגבניה גדולה מגורדת
חצי פלפל ירוק פרוס ונקי מגרעינים
2 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים
2 כוסות חומוס ענק
כף פפריקה אדומה בשמן
כף כרכום
כפית כמון
קורט פלפל שחור
קורט קנמון
מלח לפי הטעם
(צריך להזהר בבשר ראש מהסיבה
בגלל צורת ההכשרה הוא יכול להיות מלוח
אני מציעה לבשל שעה את הבשר ואת המלח להוסיף חצי שעה לקראת סוף הבישול לאחר שתטעמו)
חצי כוס שמן
3 כוסות מים רותחים
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל
להוסיף את התבלינים לערבב חצי דקה
להוסיף את קוביות הבשר לטגן קלות מכל צד
להוסיף את שאר החומרים
לגבי כמות המים צריך למלא קצת מעל הבשר
לבשל עד שמתרכך
אם הצטמצמו ממש הנוזלים ניתן להוסיף עוד כוס
ולבשל עוד 5 דקות