מוס ריבת חלב ודקואז קוקוס

16.3K

ליעלי שלי התחשק עוגה בטעם ריבת חלב
כל מאפה מתוק בטעם ריבת חלב אהוב עליה
במיוחד
החלטתי להפתיע אותה ולהכין לה עוגת מוס ריבת חלב
אם אתם רוצים לשנע את העוגה תצטרכו גלטין
או פשוט תקפיאו אותה
תבנית 24
מתכון:
לבצק פריך
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר
3 חלמונים(את החלבונים תשמרו להמשך)
כוס קמח
3/4 כוס קורונפלור
כפית אבקת אפיה
לדקואז קוקוס:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
מוס ריבת חלב
400 מ”ל שמנת מתוקה
שקית פודינג ווניל
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות ריבת חלב אכותית
גנאש ריבת חלב:
120 מ”ל שמנת מתוקה
150 גר שוקולד לבן אכותי (לא של עלית)
כף ריבת חלב
אופן ההכנה:
מקרימים בעזרת וו גיטרה את החמאה
ואבקת סוכר לקרם
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקרים עוד 2 דקות
מוסיפים את שאר החומרים מערבבים עד שמתגבש בצק רך
מניילנים את הבצק ומכניסים למקפיא להתייצבות במשך רבע שעה
מוציאים את הבצק ומרדדים בין שתי ניירות אפיה
מניחים את הבצק בתבנית ואופים בחום 170 מעלות 12 דקות
דקואז קוקוס:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ונוקשה
מוסיפים את הקוקוס ומקפלים לתוך הקצף
לאחר שהבצק אפוי מוסיפים מעל את הדקואז
ואופים בחום 165 מעלות בטורבו 20 דקות
מוציאים ומצננים היטב
מוס ריבת חלב:
מקציפים את השמנת לקרם מעט יציב
מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים מעט להתייצבות
להזהר שהקצפת לא תהפך נוקשה מידי
שופכים מעל הדוקאז ומכניסים למקפיא
גנאש ריבת חלב:
מחממים את השמנת מתוקה
מוסיפים את השוקולד הלבן
וריבת החלב ומערבבים היטב להמסה מלאה
(רצוי לסנן ע”מ למנוע גושים)
לשפוך מעל העוגה
ולהחזיר למקפיא למשך שעה ואחכ להעביר למקרר

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close