מוס שמנת על קארמבל קריספי משוחזר

5.3K

בצק קריספי משוחזר זהו קארמבל שעובר אפיה
מה שגוורם לו להיות קריספי במיוחד גם לאחר
כניסת העוגה למקרר, הלחות שבמקרר גורמת לפירורים לאבד מהקריספיות
בטכניקה הזאת זה לא קורה.
בעוגה יש שלוש שכבות מיוחדות שבכל שכבה יש את המרקם
המיוחד מה שהופך את העוגה לחווית אכילה מיוחדת
תבנית 23
מתכון:
שכבת בסיס:
4 ביצים שלמות
100 גרם אבקת נוגט(3/4 כוס)
חצי כוס סוכר חום כהה
50 גרם קמח (3 כפות)
25 גר’ חמאה מומסת
שכבת בצק קריספי משוחזר:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח
80 גרם בייגלה מלוח טחון גס
50 גרם שוקולד חלב מומס
מוס שמנת:
10 גרם ג’לטין מומס ב40 מ”ל מים
400 גרם שמנת חמוצה 15%
100 גרם אבקת סוכר
כף תמצית וניל
400 מ”ל שמנת מתוקה 38%
שקית פודינג וניל
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
שכבת בסיס:
מקציפים את הביצים עם הסוכר ואבקת נוגט
לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים
בחום 160 מעלות בטורבו 25 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש
שכבת בצק קריספי משוחזר:
מכניסים את כל החנים לתערובת פירורית במרקם חול
שמים בתבנית תנור
ואופים בחום 160 מעלות 10 דקות
(למי שאין מעבד מזון שיאחד עם היד להזהר מלחמם את החמאה)
מוציאים את התערובת מצננים לחלוטין
מפוררים אותה (אםשר לטחון במעבד מזון זה הכי טוב)
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב
שופכים את התערובת מעל הבסיס ומהדקים
מוס שמנת
מחממים את הגלטין קלות
מערבבים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר
לתערובת חלקה מאד
(רצוי להוציא את השמנות שיהיו בטמפ’ החדר)
מוסיפים את הגלטין ומערבבים היטב
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב
לתערובת יציבה אך לא נוקשת מידי
מאחדים את השמנת החמוצה עם קצף השמנת המתוקה
יוצקים מעל בצק קריספי
ושומרים לילה במקרר


Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close