זה הספינג הכי אוורירי שאני מכירה
והמתכון הזה הוא הצלחה מסחררת גם למי
שלא מצליח עם בצקי שמרים
אין בתוך הבצק שמן מה שגורם לאווריריות יתר
את הבצק אני מכינה בידיים מכוון שלא צריך ללוש
אותו הרבה תצמדו להוראות המתכון
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כפית מלח
4 כפות סוכר
2 כפות אלכוהול
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק ומתחילים עם 2 כוסות מים
אח”כ מוסיפים כוס ושוב לשים
מוסיפים עוד כוס ולשים אם הבצק מספיק רטוב ודביק
אין צורך להוסיף עוד מים אם אתם מרגישים שהוא לא דביק
מספיק תוסיפו עוד חצי כוס
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים התפחה במשך 40 דקות
או עד שהבצק הכפיל את הנפח.
אחרי שהבצק תפח מורידים את הנפח ונותנים לו עוד התפחה של שעה
למי שרוצה ספינג אוורירי מיוחד שיתפיח אותו שעתיים וחצי
מחממים את השמן(אני משתמשת במד חום ומגיעה לטמפרטורה של 160
מעלות-מדידת חום השמן במד חום נותנת לי אינדקציה מדוייקת
לגבי חום השמן ע”מ שהספינג לא ישרף ויהיה מספיק מטוגן מבפנים)
אחרי שהשמן חם לא מורידים את נפח הבצק
מניחים ע”י מים קרים בקערה וכל פעם טובלים את הידיים
קורצים עיגול קטן יוצרים חור באמצע ומטגנים מכל צד במשך 2 דקות
ניתן לפזר מעל
סוכר..דבש..אבקת סוכר