בראוניז קצפת וגנאש שוקולד לבן

2.3K

עוגה קלה להכנה
ללא שימוש בגלטין
מתאימה לכל אירוע
אומנם היא כשרה לפסח אבל בהחלט
מתאימה לכל השנה
תבנית 26/24
מתכון:
לבראוניז:
6 ביצים מופרדות
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
70 מ”ל שמנת מתוקה
שקית פודינג שוקולד
לקצפת:
500 מ”ל שמנת מתוקה
שקית פודינג וניל
כוס חלב (180 200 מ”ל)
כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
לגנאש:
140 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאת קקאו(אפשר גם בלי)
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם השמנת
מקציפים את החלבונים עם הסוכרים לקצף יציב ונוקשה
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים
אחכ את פודינג השוקולד (כל פעם קצת, חשוב בתנועות עטיפה)
ובסוף את מסת השוקולד
בזהירות לא לשבור את מסת הקצף
יוצקים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 35 דקות
או עד שהקיסם יוצא יבש
קצפת:
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט רך
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף לקצף יציב אך לא נוקשה
שופכים לתבנית ומקפיאים רבע שעה
גנאש:
ממיסים הכל ביחד ומעבירים דרך מסננת לוודא שאין גושים
יוצקים מעל הקצפת ומחזירים להקפאה שעה
מעבירים למקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close