ג’חנון עסיסי

13.6K

חשוב שתקראו את כל המתכון כולל הטיפים להצלחת גחנון עסיסי
בצק: בבצק של גחנון לא שמים אבקת אפיה מכוון שאבקת אפיה נותנת
מרקם של פריכות וזה מה שאנחנו לא רוצים להרגיש בגחנון אלא מרקם עסיסי ודק
אפיה בתנור ישנן שיטות אפיה שונות ניתן לאפות בתנור באפיה רגילה 110
מעלות כל הלילה.
שיטת אפיה על הפלטה אני אופה על הפלטה סיר בתוך סיר עם מים ומכסה סגור מעל
ולמה? השיטה הזאת אופה את הגחנון באידוי כך שתמיד הוא יהיה עסיסי וגם
ניתן לאכול אותו לאורך כל השבת..לקחת חתיכה מהסיר ולהשאיר את הגחנון עדיין
על הפלטה..בשיטה הזאת הגחנון לעולם לא ישרף ולא יתייבש.
ולכן אין צורך לשים מתחת לחם או פיתה
13 גחנונים
מתכון:
קילו קמח
כף שטוחה מלח
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
כף דבש
רבע כוס שמן(בכוס חד פעמי קר)
3 כוסות מים
לפתיחה:
250 גרם נטורינה/חמאה מומסת
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק לפחות 10 דקות
הבצק צריך להיות דביק רך ונוח לעבודה
מחלקים ל13 כדורים משמנים היטב את התבנית
מניחים את הכדורים בתוך התבנית ומניילנים
נותנים מנוחה 4 שעות בחוץ
ואפשר כל הלילה במקרר
ככל שהבצק נח יותר כך הפתיחה של הבצק תהיה מושלמת
פותחים  כל כדור עם נטורינה/חמאה מומסת
את סיר הגחנון מרפדים בנייר אפיה (אין צורך לשים בתחתית לחם בגלל שיטת האפיה)
ובתוכו שמים את גלילי הגחנון שהכנו
ואופים לפי שיטת אפיה שתבחרו למעלה
בונוס:
יש לכם סרטון להכנת חמאה מזוקקת

כך מניחים את הכדורים בתוך תבנית משומנת ומשמנים גם את הכדורים מעל ומניילנים
כך נרפד את הסיר בנייר אפיה
כך נרפד את הסיר בנייר אפיה

בשיטת אפיה זאת אין צורך בלחם מתחת לגחנון כך נראית התחתית עסיסית
Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close