המדריך המושלם לאפיית חלה לשבת

47.2K

אין כמו ריח של חלות שבת שהתנור מפיץ בכל הבית..
רשמתי לכם מתכון מפורט כולל תמונות ויש סרטון שמראה קליעה על 4.
לגבי הגלוטן- לא חייב לשים ואפשר במקום משפר אפיה..אבל!!!
אני מאד מאד ממליצה על השימוש בו אחרי שתשתמשו בו פעם אחת אתם תתאהבו.
המטרה של הגלוטן- הוא הופך את הבצק לאלסטי ונוח לעבודה ואת החלות עם מרקם אוורירי משגע.
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים

כף גלוטן

כף מלח
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2\1  2  כוסות מים
ללוש במשך 10 דקות ללא הפסקה.
להתפיח במשך חצי שעה
ליצור עיגולים ולתת מנוחה 10 דקות
לפתוח כל עיגול בעזרת מערוך למלבן
לגלגל לנחש ארוך
לקלוע צורה של חלות
להתפיח שעה(בחורף-שעה וחצי)
לערבב 2 חלמונים ביצה אחת קצת סוכר קצת מלח ולמרוח מעל החלות.
לאפות בחום 190 מעלות 25 דקות.
בשלב השלישי מלמטה
תפתחו את כל התמונות יש הסבר מפורט.

אחרי לישה של 10 דקות והתפחה של חצי שעה קורצים כל עיגול ושוקלים
את העיגולים מכסים בניילון ונותנים מנוחה של 10 דקות

https://youtu.be/QmJyK_RFwfQ

אם גם אתם רוצים צבע כזה 2 חלמונים וביצה אחת לערבב לשים קצת מלח וקצת סוכר למרוח אחרי ההתפחה ולאפות
Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close