המתכון המקורי עם שמרים, אני לא מתחברת למרקם עם השמרים
כי אני אוהבת את העוגיות שלי פריכות ולא עם מרקם צמיגי נוקשה
לכן השמטתי את השמרים והוספתי אבקת אפיה
טוב זה לא סתם שאני מכינה כמות של עוגיות בגודל
של תבנית תנור כשהכנתי אותם מבטיחה לכם
הם נטרפו תוך שעה(החבאתי קופסא קטנה לכבוד שבת)
הן כל כך פריכות וטעימות (כך הכריזו ילדיי כשהפה שלהם מלא בעוגיות)
חחח בעיני אין עונג צרוף ומשמח לראות את ילדיי נהנים ממאפים ביתיים
תתכוננו גם אתם להתמכר
וכן תכינו בגודל תבנית תנור כי ניתן להקפיא אותם
ואתם מסודרים למקרה שאורחים מפתיעים
תבנית תנור
מתכון:
400 גרם חמאה רכה
600 גר קמח
5 חלמונים(את החלבונים שומרים למילוי)
1 אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל
רבע כוס סוכר
מילוי קפה
5 חלבונים
כוס וחצי סוכר
3 כפות נס קפה
כף קקאו אכותי 22%
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק בוו גיטרה עד שמתגבש בצק
(להזהר מערבוב ייתר)
לחלק את הבצק לשלוש חלקים
לרדד כל עיגול בין 2 ניירות אפיה למרוח מעל
את מילוי הקפה ולסגור שוב עם הבצק(ראו תמונות)
לאפות 35 דקות בחום 160 מעלות בטורבו
מילוי קפה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
לנפות את הקקאו והנס קפה ולהוסיף לקצף החלבונים
לערבב עוד דקה לחלק ל2 ולמרוח כל חלק מעל הבצק (ראו תמונות)