את המתכון הזה ניתן לשנות לפי טעמים:
נטורינה=אני בחרתי בה כי המרקם שלה בבצק שמרים יותר רך
טעמה נייטרלי משתלב מצויין ולא משתלט בניגוד לחמאה
גבינות=ניתן להשתמש באיזה גבינות שרוצים
אך חשוב שהם לא יהיו רכות
אפשר’גבינת שמנת,כנען בולגרית
תוספות=פטריות,זיתים
במקום בזילקום אפשר טימין,עירית קצוצה
20 לחמניות
מתכון:
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשם
100 גר’ נטורינה רכה
ביצה
כף מלח
2 כפות סוכר
550 מ”ל מים (2.5 כוסות)
מילוי גבינות:
400 גר’ ריקוטה
3 כפות שטוחות של קמח
חופן בזילקום קצוץ
חצי כף פלפל שחור גרוס
(אזהרה-זה יוצא חריף אם ילדים אוכלים להשמיט)
כף שטוחה מלח
כוס עגבניות שרי חתוכות לעיגולים דקים
כוס מוצרלה
לגלייז:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
התפחה חצי שעה
לקרוץ עיגולים בגודל 80 גר’
לתת מנוחה רבע שעה
לפתוח כל כדור לעיגול
לחתוך ב2 הצדדים בעזרת גלגלת
למלא באמצע מילוי
לסגור את הצדדים
(ראו תמונות למטה)
להתפיח שעה
למרוח ביצה
לפזר שומשום
לאפות בחום 210 מעלות 15 דקות