האגוז לוז מועדף עליי בגלל הארומה והריח
שמזכירים לי נוטלה במיוחד שאני משלבת
איתו שוקולדים.
בעוגה זאת לא ניתן להמיר אחוזי שומן
בגלל היציבות והמרקם שיתקבלו ללא ג’לטין
מי שאוהב עוגות גבוהות במיוחד
שיוסיף עוד 250 מ”ל שמנת מתוקה
באופן אישי אני מעדיפה אותה בגובה
הזה.
תבנית 23/24
אופן ההכנה:
לבצק פריך:
200 גרם חמאה קרה
215 גרם קמח(כוס וחצי+כף)
80 גרם לוז שלם קלוי(3/4 כוס)
100 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
2 חלמונים
מוס שמנת:
500 מ”ל שמנת מתוקה 38% שומן
200 גרם שמנת חמוצה 27% שומן
125 גרם גבינה לבנה 9%(חצי קופסא)
חצי כוס חלב
שקית פודינג ווניל
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
בצק פריך:
מכניסים את כל החומרים למעבד לפי הסדר
קמח,שוקולד חלב,אגוזי לוז,2 סוגי סוכר
וטוחנים עד לאבקה לא דקה מידי אם ישארו
פירורים גסים של שוקולד חלב ולוז זה בסדר
מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים
לתערובת פירורים
מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שמתגבש בצק
מורידים למשטח מקומח קלות
מחלקים את הבצק לחצי
חלק אחד שמים בין שתי דפי נייר אפיה ומרדדים
הופכים את הנייר עם הבצק לתחתית התבנית
ומסדרים אותו
אופים בחום 170 מעלות 16 דקות
את החצי השני מניחים על תבנית תנור פוחסים אותו בידיים ואופים
בחום 170 מעלות 10 דקות
לאחר 10 דקות מפוררים בעזרת מזלג לפירורים דקים
ואופים שוב 6 דקות
מוס שמנת:
מקציפים את השמנת מתוקה למרקם של יוגורט רך
מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים
לקצף יציב
שופכים לתבנית ומפזרים מעל את הפירורים