הסלט שמככב ברוב בתי ישראל
לכל אחת יש את השיטה שלה
אבל באוכל אותנטי אני אוהבת את המקור
ככל שמשקיעים במטבוחה ככה היא יוצאת מעולה
וכך עשו הסבתות שהיו משקיעות בסלט השמיימי הזה
לא פלא שהוא אהוב על כולם
מתכון:
15 עגבניות בלאדי
5 גמבות
5 פלפלים ירוקים חריפים
8 שיני שום
כוס שמן
כף מלח
כף פפריקה אדומה בשמן
כף פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
מגרדים את העגבניות במגרדת
לא על החלק הדק
מכניסים לסיר (רצוי קרמי)
ומתחילים לבשל את העגבניות עם מכסה סגור
במשך שעה.
בנתיים קולים בגריל או על הגז את הפלפלים והגמבות
וקוצצים אותם דק דק
ומקלפים את כל שיני השום
לאחר שעה מוסיפים חצי כוס שמן ואת שיני השום סוגרים
להמשך בישול את המכסה לעוד חצי שעה
לאחר חצי שעה מוסיפים את הפלפלים מעט שמן ומתחילים לערבב
ככה כל 10 דקות מערבבים עד שהנוזלים הצטמצמו
לקראת רבע שעה אחרונה מוסיפים את התבלינים עם חצי כוס שמן
הנותרת ומערבבים היטב כל 10 דקות עד שלמטבוחה
יש מרקם סמיך,ריבתי ללא נוזלים
*אזהרות:
רצוי להישתמש בסיר קרמי ע”מ שהמטבוחה לא תישרף
אחרת היא תוציא טעם מריר
להישתמש רק באש נמוכה זה מצריך סבלנות
ניתן להכין כמות גדולה לחלק למנות ולהקפיא(עד חודש)