מרקם העוגיה הזאת מתחלק לחצי
אחד קשה ואחד רך וספוג בסירופ
אני אוהבת יותר את המרקם השני
מי שאוהב מרקם יותר נוקשה שלא ישאיר
את העוגיות בסירופ אלא יטבול וזהו
רצוי להתחיל בהכנת הסירופ
כמות בערך 70
מתכון:
סירופ
קילו סוכר
2 כוסות מים
לימון פרוס לפרוסות דקות
תפוז פרוס לפרוסות דקות
לבשל את הסירופ חצי שעה
מתכון:
650 גרם קמח
שקית אבקת אפיה
4 ביצים
4 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
גרידה מתפוז אחד
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוז סחוט טרי
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק
מניחים על משטח מקומח
ונותנים מנוחה רבע שעב
לאחר מכן לרדד את הבצק לריבוע
דק (לא מידי דק)
לקרוץ עיגולים בגודל 2.5 ס”מ
(חשוב לעבוד על משטח מקומח)
לסדר בתבנית על נייר אפיה
לטגן בסיר 26 סוטאג על חום
170 מעלות עד שמשחים משתי הצדדים
לאחר מכן להוציא את היויו יש לתוך הסירופ
ולהשהות בסירופ לפחות רבע שעה לספיגת טעמים
וגם מרכך את העוגיה