העוגה הזאת קלה להכנה ושילוב הטעמים בה משתלב מצויין
המתוק של הדבש וקרם הווניל המעודן יוצר הרמוניית טעמים מושלמת
תבנית 24
מתכון:
ספוג הדבש:
100 גרם דבש(בערך בין רבע לחצי כוס)
2 כפות מייפל
חצי כוס סוכר חום דמררה
3 ביצים
חצי כוס שמן
גביע יוגורט (150 גרם)
חצי כוס חלב
280 גרם קמח (2 כוסות)
שקית אבקת אפיה
כפית קנמון
קורט ציפורן
אגוזי מלך קצוצים גס
קרם ווניל:
3 חלמונים
140 מ”ל חלב(3/4 כוס)
חצי כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
כף קורנפלור
200 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
ספוג דבש:
להקציף את הביצים עם סוכר החום לפחות 8 דקות
להוסיף את כל הרטובים ולערבב חצי דקה..להוסיף את היבשים מלבד האגוזים
ולערבב בעדינות עוד חצי דקה.
לשפוך חצי מהתערובת לפזר מעל את האגוזים ולשפוך מעל את שארית התערובת
לאפות בטורבו בחום 155 מעלות 35 דקות (לבדוק עם קיסם)
קרם ווניל:
לערבב את החלמונים..הסוכר..והקורנפלור ביחד
לחמם את החלב לשפוך קצת מהחלב לתוך תערובת החלמונים לערבב היטב
לשפוך שוב את כל התערובת לחלב שנשאר להחזיר לגז ולערבב כל הזמן עד
שהתערובת מסמיכה היטב(לא להפסיק לערבב)
לצנן את התערובת היטב.
להקציף את השמנת המתוקה היטב לערבב בתנועות קיפול
לקרם הווניל.
הרכבת העוגה:
לחצות את העוגה ל2
למרוח את החצי מלמטה בקרם הווניל לסגור מעל עם
החצי השני של העוגה
למרוח מעל או ריבה או מירור או מייפל(לא חובה)