חיתוכיות מוס לימון וג’לי לימונענע

11.3K

עוגה מאד עדינה בטעמים, למרות הלימון בתוכה
היא אינה חמצמצה והטעם הלימוני הוא פרשי ומאד עדין
זה בעצם מסביר למה הילדים שלי מאד אהבו אותה
אל תרתעו להכין את הג’לי מג’לטין טעם הלימונענע הורס
וההכנה שלו מאד פשוטה
מי שבכל זאת נרתע ישתמש בג’לי לימון קנוי או אננס
אבל אז הטעם מאד שונה ולא דומה לעוגה הזאת
לגבי התבניות:
מי שרוצה עוגה גבוהה ישתמש ברינג 26/ 24 גובה 10
מי שרוצה כמנות אישיות כמו חיתוכיות ישתמש
ברינג 30*30
מתכון:
ספוג הדרים:
5 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר (מי שאוהב יותר מתוק ישים 3/4 כוס)
גרידת לימון
גרידת תפוז
כף מיץ לימון
2 כפות שמן
כף חלב
כפית אבקת אפיה
1/2 2 כפות קמח (לצליאקים 2 כפות קרונפלור)
2 כפות שטוחות אבקת שקדים טחונים
קרם וניל לימון:
2 חלמונים
2 כפות שטוחות קרונפלור
3 שקיות סוכר ווניל
כוס חלב (240 מ”ל)
גרידת לימון
2 עלים של עשב לימון גראס
2 שמנת מתוקה 38%
שקית אינסטנט פודינג לימון
רבע כוס סוכר(מי שאוהב יותר מתוק שישים חצי כוס)
3/4 כוס חלב
ג’לי לימונענע:
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
6 עלי נענע
10 גרם ג’לטין
(50 מ”ל מים-להכניס את הגלטין למים לערבב היטב
ולהשאיר חצי שעה לספיחת נוזלים)
ניתן להוסיף מעט צבע מאכל צהוב
אופן ההכנה:
ספוג הדרים:

להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר
במשך 7 דקות לקצף בהיר יציב ותפוח
להוסיף את שאר החומרים בתנועות קיפול לשפוך לתבנית
ולאפות במשך 16 דקות בחום 155 מעלות בטורבו
קרם ווניל לימון:
קרם פטסייר:

מחממים על הגז את החלב גרידת לימון עשב למון גראס
מערבבים במקביל היטב את החלמונים,סוכר ווניל,וקורנפלור
כשהחלב רתח  מסננים ומוציאים את עשב הלימון
שופכים מעט לתערובת החלמונים ומערבבים היטב
לאחר מכן שופכים את הכל לתוך החלב שנשאר וממשיכים לבשל עד שהקרם מסמיך
חשוב לערבב כל הזמן וגם כשהוא הסמיך להמשיך לבשל לפחות עוד דקה
להוריד מהגז ולצנן היטב את התערובת
לאחר שקרם הפטסייר התקרר, מקציפים את השמנת מעט
מוסיפים את הקרם פטסייר הפודינג לימון והחלב וממשיכים להקציף
עד שהקצף יציב שופכים את הקצף מעל ספוג ההדרים(כשהוא קר)
ומקפיאים לשעתיים.
ג’לי למונענע:
10 גרם ג’לטין 
(
50 מ”ל מים-להכניס את הגלטין למים לערבב היטב
ולהשאיר חצי שעה לספיחת נוזלים)
מבשלים את הלימון הנענע הסוכר והמים
רבע שעה עד שכל הסוכר נמס
מסננים את הנוזל(מוציאים את הנענע)
מכניסים את מסת הג’לטין ומערבבים היטב לתערובת חלקה
מצננים מעט וכשהתערובת פושרת מוציאים את העוגה מהמקפיא
שופכים בעזרת כף בעדינות את הג’לי ומחזירים למקפיא
למשך 3 שעות עד שהג’לי מתייצב
מוציאים מניחים בחוץ רבע שעה ובעזרת סכין חדה פורסים
לקוביות ושומרים במקרר

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close