לעוגה הזאת אני צריכה לקרוא “העוגה של אמא”
כל פעם שאני מגיעה לאמא שלי זאת העוגה שהיא מבקשת
באופן קבוע.. ניסיתי להכיר לה מליון עוגות חדשות ותמיד היא
חוזרת לזאת.
בעוגה יש ג’לטין בכמות מועטה טעמו אינו מורגש כלל התפקיד שלו
לשמור על יציבות וגובה מי שעדיין לא רוצה להשתמש בגלטין שיחליף
את שמנת החמוצה 15% ב-27% שומן וישתמש בתבנית 26.
תבנית 24
מתכון:
ספוג שוקולד:
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
חבילה של אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
מילוי השמנת:
5 גרם ג’לטין – 25 מ”ל מים(3 כפות מים) לערבב ולהניח בצד לספיגת נוזלים
500 גרם שמנת מתוקה
2 גביעים של שמנת חמוצה 15%
100 גרם שוקולד לבן מומס
2 כפות שטוחות פודינג ווניל
חצי כוס סוכר(לחובבי המתוק אפשר 3/4 כוס)
2 שקיות סוכר ווניל
גנאש:
150 גרם שוקולד חלב בטעם פרלין(יש תמונה)
אם לא מצאתם שוקולד זה ניתן להשתמש בשוקולד חלב רגיל ולהוסיף
כף מחית נוגט.
120מ”ל שמנת מתוקה
כף דבש
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר בערך 8 דקות
להוסיף את הפודינג לערבב בתנועות עטיפה
ולאפות בחום 170 מעלות 20 דקות(הקיסם צריך לצאת יבש)
מילוי שמנת:
להקציף את כל החומרים ביחד ללא הגלטין 5 דקות רצוף
להמיס את הגלטין(לא להרתיח) ולהוסיף למוס לערבב היטב במיקסר
עוד דקה לשפוך את התערובת על ספוג השוקולד(לאחר שהצטנן היטב)
גנאש:
להמיס הכל ביחד ולשפוך מעל העוגה בזהירות(שהתערובת לא תהיה רותחת אלא
חמימה)
לצנן לילה במקרר

היא יציבה וגבוהה בזכות הגלטין
Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close