עוגה שעשויה רק עם גבינות יבשות ללא אחוזי שומן גבוהים
המרקם יוצא מוס אוורירי בטירוף ללא רגשות אשם
הלוטוס אופציונלי ניתן להמיר בריבת חלב
אפשר גם בלי כלום או סתם להקציף שמנת מתוקה
תבנית 26/24
מתכון:
תחתית עוגיות:
200 גר’ עוגיות וניל טחונות דק
100 גר’ חמאה מומסת
מוס ריקוטה:
5 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כפית תמצית וניל אכותית
500 גר’ גבינת ריקוטה
250 גר’ גבינת טוב טעם
2 כפות פודינג ווניל
3 כפות קורנפלור
קרם לוטוס – אופציונלי
לשוליים לבנים:
רצועות עיתון
קערת מים
משרים את הרצועות כחצי שעה במים
אופן ההכנה:
תחתית עוגיות:
מערבבים את העוגיות עם החמאה
משטחים בתבנית
מרססים בספרי שמן בשולי התבנית
מוס ריקוטה:
מקציפים את החלבונים עם סוכר
את שאר החומרים מערבבים היטב לתערובת חלקה
מאחדים בין התערובות בתנועות עטיפה
יוצקים מעל תחתית העוגיות
מרפדים את התבנית מבחוץ ברצועות עיתון רטוב
ראו תמונה למטה
אופים בחום 150 מעלות בטורבו שעה וחצי
ציפוי לוטוס:
מחממים 3 כפות קרם לוטוס
יוצקים מעל העוגה ומכניסים לקרור