עוגת שקדים לימונית קצפת ונקטרינות

6.2K

עונת הקיץ זאת עונה הכי אהובה עליי בגלל מגוון הפירות
מזג האויר החם, הים הימים הארוכים גורמים לי אושר עילאי.
בקיץ אני אוהבת עוגות פירות למינהן הן קלילות
יפייהפיות וגם אם מכינים אותן פרווה טעמם לא נפגע
כאן בחרתי להכין עוגה מרשימה (אל תטעו היא קלה להכנה)
הבסיס הוא עוגה בחושה שקדים/לימוני מעל מרחתי קצפת ווניל
ומעל קישטתי בנקטרינה ניתן להחליף עם כל פרי שאוהבים אגס,שזיפים וכו’
תבנית 22/24
מתכון:
120 גרם חמאה רכה מאד
4 ביצים
2 שקיות סוכר ווניל
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון (מלימון אחד)
150 גרם אבקת שקדים טחונים
120 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
סירופ סוכר
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
150 גרם סוכר
לקצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
כף פודינג ווניל
2 נקטרינות פרוסות דק מאד
מעט נפאז’
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את החמאה סוכר ווניל והסוכר ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את גרידת הלימון והביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת
מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים עד שהכל נטמע.
שופכים לתבנית משומנת
ואופים בחום 160 מעלות 35 דקות
בנתיים מכינים את סירופ הסוכר:
מרתיחים את הסוכר ומיץ לימון עד שהסוכר נמס.כשהעוגה מוכנה יוצקים את הסירופ עד שהוא נספג בעוגה.
כשהעוגה קרה לחלוטין מכינים את הקצפת
מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצף יציב ולא נוקשה
מורחים מעל העוגה מסדרים מעל את הנקטרינות יפה ומורחים מעל נפאז’
*נפאז’- זהו ג’לי שקוף שמורחים מעל הפירות(קונים בחנויות שמתמחות לאפיה)

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close