פאי תפוחים עם קרם ווניל

22.7K

זה הפאי הכי טעים שאני מכירה
שילוב טעמים בין תפוחים חמצמצים וקרם הווניל
נותן הרמוניה של טעמים מטריפים
תבנית פאי 24
מתכון:
בצק פריך:
280 גרם קמח(2 כוסות )
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים(חצי כוס)
2 כפות אבקת סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
חלמון אחד
קרם וניל:
כוס חלב(240 מ”ל)
חצי כוס סוכר
כף קורונפלור
2 חלמונים
מילוי תפוחים:
6 תפוחים מסוג גרנד (ירוק חמוץ)
חצי כוס סוכר
כף שטוחה של קינמון
מיץ מלימון אחד
רבע כוס משקה רום(לא תמצית)
כף קרונפלור מעורבב ברבע כוס מים
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק (חוץ מהחלמון)
במעבד מזון לתערובת פירורית
מפרישים כוס וחצי בצד
ממשיכים לעבד את הבצק ומוסיפים את החלמון עד שמתגבש בצק
משטיחים את הבצק בתבנית מקפיאים רבע שעה
לאחר מכן אופים את הבצק  בחום 170 מעלות בטורבו 10 דקות
מוציאים את הבצק ומכינים את קרם הווניל
קרם ווניל
מערבבים בקערה חלמונים סוכר וקורנפלור לתערובת חלקה
מרתיחים את החלב
להשוואת טמפרטורות מוסיפים קצת מהחלב לתערובת החלמונים
ומערבבים היטב
שופכים את תערובת החלמונים לחלב וממשיכים לבשל
חשוב לערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה(לא לעבור את 80 מעלות)
שופכים את קרם הווניל לבצק החצי אפוי ומורחים אותו לשכבה יפה
מילוי התפוחים:
מקלפים את התפוחים חותכים אותם לקוביות
שופכים את שאר החומרים קינמון רום סוכר ומיץ לימון
מערבבים היטב.
מחממים במחבת 25 גרם חמאה מוסיפים את התפוחים ומבשלים
5 דקות לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב
עד שכל הנוזלים מתגבשים
שופכים את מילוי התפוחים מעל קרם הווניל
מפזרים מעל את תערובת הפירורית ששמרנו בצד
ואופים עוד 17 דקות
בחום 170 מעלות בטורבו

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close