שמרים במילוי קינמון עם צ’אנק שוקולד חלב

14K

אתמול הגשם דפק על חלוני ואני בהתרגשות פתחתי את החלון מהחדר שינה שלי הרחתי את הריח של האדמה (ריח אופייני לגשם הראשון).
משב רוח קריר נכנס הביא איתו את הבשורה שיותר מתמיד מתאים עוגת שמרים חמה ומפנקת במזג אויר חורפי.
השבלולים האלה הם הפינוק המושלם עבורי
שילוב הקינמון עם השוקולד החלב הוא נדיר
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
חצי כוס סוכר
5 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
גרידת לימון
כוס מים(יתכן שתצטרכו עוד חצי)
למילוי:
2 כוסות סוכר חום כהה
2 כפיות קינמון
150 גרם שוקולד חלב
(לטחון את כל היבשים במעבד מזון לתערובת פירורית)
100 גרם חמאה רכה מאד (מיועדת למריחה על הבצק)
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס וחצי מים
גרידת לימון
להרתיח 10 דקות
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק 10 דקות
להתפיח 20 דקות
(אמרתי שזה מתקצר בזכות השמרים האקטיביים)
לחלק את הבצק ל6 חלקים
ולתת מנוחה 10 דקות
לפתוח כל עיגול למרוח מעט חמאה רכה ולפזר מעל את תערובת המילוי
לגלגל לרולדה ולחתוך לעיגולים שווים.
להניח את העיגולים בתבנית.
להתפיח בערך שעה
למרוח ביצה
ולאפות בחום 220 מעלות בטורבו 10 דקות
למרוח מעל סירופ סוכר

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close