עוגה מטריפה עסיסית וטעימה בטירוף
כולה בריאות
אם אין לכם שקדים טחונים תשימו 2 כוסות קמח
ניתן להפחית מכמות הסוכר
ולסכרתיים תמירו לתחליף סוכר
2 תבניות אינגלישקייק
מתכון:
2 ביצים
150 מ”ל שמן (3/4 כוס)
150 מ”ל סילאן (חצי כוס)
240 מ”ל תה ארל גריי (כוס)
כף דבש
כף טחינה
חצי כוס סוכר קנים או סוכר חום כהה
2 שקיות סוכר וניל
80 גרם אבקת שקדים טחונים (3/4 כוס)
(אם אין תשמיטו ותוסיפו חצי כוס קמח)
210 גרם קמח כוסמין 100%(כוס וחצי)
שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הנוזלים ביחד עם הסילאן והדבש
לתערובת חלקה
מערבבים את הקמח אבקת שקדים הסודה לשתיה ואבקת אפיה ביחד
ואז שופכים לנוזלים
מערבבים שופכים לתבניות
ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 35 דקות