עוגת אנטרמה קצת מורכבת בהכנה אבל שווה את ההשקעה
תהיו חייבים משקל ומד חום על מנת שהעוגה תצא לכם מדוייקת בלי טעויות
מי שלא אוהב טעם בננה ניתן להשמיט ולהוסיף ביצה
תבנית 24/26
מתכון:
בראוניז שוקולד בננה:
70 גר חמאה
200 גר שוקולד חלב
2ביצים
60 גר סוכר חום כהה
80 גר קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 בננות קטנות מעוכות (100 גר’)
טופי בוטנים:
200 גר סוכר
100 גר גלוקוזה
200 מ”ל שמנת מתוקה 38%
100 גר בוטנים קלויים קצוצים גס
מוס שוקולד:
200 גר שוקולד מריר
100 מ”ל חלב
100 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 חלמונים
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
350 שמנת מתוקה 38%
זיגוג שוקולד
100 גר שוקולד מריד
80 מ”ל שמנת מתוקה
כף דבש
אופן ההכנה:
בראוניז בננה:
ממיסים את החמאה והשוקולד ביחד
עד לתערובת חלקה(לערבב תמיד)
בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר
מוסיפים את הבננות ומערבבים
מאחדים בין השוקלד לתערובת הביצים ומערבבים עד
שהחומרים נטמעים
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה
מערבבים קלות
שופכים לתבנית משומנת
אופים בחום 160 מעלות בטורבו 30 דקות
מצננים היטב
טופי בוטנים:
מכינים קרמל מהסוכר והגלוקוזה
מורידים מהגז ושופכים כל פעם
קצת מהשמנה תוך כדי ערבוב מתמיד
(להזהר התערובת רותחת)
לאחר ששפכתם את כל השמנת מחזירים לגז
ומערבבים כל הזמן במשך 10 דקות
מצננים שופכים את הבוטנים מערבבים
יוצקים את הטופי מעל הבראוניז ומכניסים למקפיא לשעה
מוס שוקולד:
בקלחת טורפים את החלמונים החלב והשמנת ומסננים
מוסיפים את הסוכר ומחממים הכל ביחד על להבה בנונית
תוך כדי ערבוב מתמיד
חשוב להשתמש במד חום עד ל80 מעלות
מורידים מהגז מכניסים את השוקולד
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה
מצננים היטב
מקציפים את השמנת מתוקה למרקם יוגורט רך
מאחדים בין תערובת השוקולד לקצף
שופכים מעל טופי הבוטנים
מכניסים למקפיא לעוד שעה
זיגוג שוקולד:
ממיסים את השוקולד השמנת והדבש
יוצקים מעל המוס
מעבירים לקירור כל הלילה