קוגל ירושלמי

4.5K

את המתכון המדוייק הזה קיבלתי
מחברתי איטל איטלי ז”ל
אשה נדירה שהסתלקה מעולם הזה במהירות בגלל המחלה הארורה
איטל הייתה אשת חסד וחברת אמת
אהבה לעזור לזולת ללא שום תנאי
שבועיים כשידעה כבר שהמחלה מקננת בכל גופה
לא אמרה נואש והאמינה בכל ליבה שהיא עוד תתרפא
אמונה ובטחון בה’ היו לאשה המופלאה הזאת
את המתכון של הקוגל למדתי ממנה זה המתכון הכי מדויק
שיצא לי להכין
מתכון זה לעילוי נשמת איטל חלילי בת לביאה
סיר ג’חנון קטן קוטר 16מרופד בנייר אפיה
מתכון:
שקית אטריות דקיקות 400 גר’
2 ליטר מים רותחים
להכנת הקרמל:
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר
כף עץ
לתערובת הקוגל:
כוס סוכר
כפית גרידת תפוז(אופציונאלי)
חצי כפית קנמון
חצי כף מלח
כף פלפל שחור(אני השתמשתי בגרוס ושמתי חצי כף)
3 ביצים
אופן ההכנה:
שופכים למים הרותחים את האטריות ומבשלים
בערך 6 דקות
במקביל מכינים את הקרמל:
מרתיחים את הסיר על להבה בינונית 5 דקות
שופכים את השמן והסוכר
מערבבים מידי פעם עד שמתקבל קרמל בצבע ענבר
(זהירות מלשרוף אחרת טעמו מר)
אחרי שהתקבל צבע קרמל יפה
מסננים את המים מהאטריות ומשאירים בסיר
שופכים את הקרמל הרותח לתוך סיר עם האטריות
ומערבבים במהירות עד שכל הקרמל נטמע באטריות
תערובת הקיגל:
טורפים את כל החומרים ביחד
יוצקים לאיטריות מערבבים היטב
ושופכים לסיר הגחנון
אופים בחום 190 מעלות בטורבו
עם מכסה סגור חצי שעה
ועוד חצי שעה נוספת ללא מכסה
מקררים לילה מוצאים ופורסים למשולשים יפים
איך פורסים:
בעזרת סכין משוננת גדולה מאד
פורסים 5 עיגולים (לא להפריד בניהם
אח”כ מלמעלה חותכים לאורך חצי ולרוחב חצי
ומתקבלים משולשים יפים
בהצלחה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close