זיתים חריפים מבושלים

3.1K

אצלינו בילדות תבשיל זה פיאר בשולחנות חג
זה נכון שגם באזכרות הוא מככב
כנראה שהוא טעים מידי לכל אירוע
חומרי גלם:
אני משתמשת בזיתים מבוקעים ירוקים
בשוק מוכרים גם את הזן הקצת יותק בהיר הוא מריר מאד
לא כדאי.
ניתן גם להשתמש בזיתים מקופסאות שימורים למי שמתעצל לגלען
רק שתדעו שזה לא אותו הדבר בכלל
לימונים כבושים רצוי בהכנה ביתית בחנויות מוסיפים להם
מעט חומרי שימור וזה מורגש בטעמים סוג של טעם לוואי
אני השתמשתי בפלפל ירוק מזן סודני הוא חריף יותר
מתכון:
קילו זיתים ירוקים מבוקעים (דפוקים)
לרוטב:
3 פלפל ירוק סודני חתוך לטבעות
2 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לטבעות
7 שיני שום 3 כתושים השאר פרוסים
5 לימון כבוש (קטנים)
כף רסק עגבניות
3 כפות מטבוחה בהכנה ביתית
(אם אין תקצצו 3 עגבניות לקוביות ללא קליפה)
כף פפריקה
חצי כף כרכום
כפית שטוחה כמון
צרור כוסברה
מלח(אך ורק בסוף הבישול ולאחר שתטעמו תוסיפו כמה שנראה לכם כי הזיתים מלוחים)
אופן ההכנה:
חולטים את הזיתים 3 פעמים במים רותחים שבושלו עם כרכום
ליטר מים +חצי כף כרכום להרתיח
לשפוך את הזיתים למים להרתיח אותם חצי דקה בלבד לשפוך לשטוף בברז
ולחזור על הפעולה עוד שתי פעמים.
רוטב:
לטגן את הפלפלים עם חצי כוס שמן
להוסיף את כל התבלינים ללא הכוסברה
ולערבב חצי דקה
להוסיף כוס מים לבשל רבע שעה
לשפוך את הזיתים ולהוסיף מים רותחים
לא מעל הזיתים אלא 3/4 מגובה הזיתים
לבשל חצי שעה
לטעום ולראות כמה להוסיף מלח
(אני הוספתי חצי כף)
להוסיף את הכוסברה ולבשל עוד 10 דקות
בתאבון

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close