עוגה קלה נימוחה וטעימה בטירוף שאהובה על כולם
את ההשראה קיבלתי מחברתי הדר פלדמן שהתחשק לה עוגה עם מילוי שוקולדי טעים
25 חיתוכיות
תבנית 20*30
מתכון:
לבצק שוקולד ציפס:
200 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 חלמונים(את החלבונים תשמרו לשטרוייזל)
2 שקיות סוכר ווניל
כף סוכר חום
חצי כוס שוקולד ציפס
מילוי גנאש:
250 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
ביצה אחת
כף פודינג ווניל
שטרוייזל אגוזים:
כוס אגוזי מלך
כוס אגוזי לוז קלויים
(ניתן להשתמש באיזה אגוזים שאוהבים)
חצי כוס סוכר
2 חלבונים(שנשארו מהבצק הנ”ל)
אופן ההכנה:
בצק שוקולד ציפס:
מכניסים למעבד מזון את
החמאה הקרה,הקמח,אבקת אפיה,הסוכר
ומערבבים בפולסים מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב קלות
מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבבים חצי דקה
לוקחים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
מכניסים אותו לתבנית ומסדרים בעזרת הידיים בתחתית התבנית
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 15 דקות
מילוי גנאש:
ממיסים את השוקולד והשמנת לתערובת חלקה
מורידים מהגז ומוסיפים את הפודינג והביצה ומערבבים היטב
שופכים מעל הבצק האפוי
שטרוייזל אגוזים:
טוחנים את 2 סוגי האגוזים לתערובת חלקה
מוסיפים את הסוכר והחלבונים ומערבבים היטב
התערובת יוצאת דביקה רצוי לשמן את הידיים
מכניסים את התערובת בין 2 ניירות אפיה מפדרים קצת בקמח ומרדדים
לוקחים מין התערובת ומניחים מעל מילוי השוקולד בטלאים
מחזירים לתנור ואופים עוד 25 דקות