העוגה לא נאפית בתבנית גבוהה מכוון
שבכדי להגיע למרקם כמו בתמונה צריך שהמסה
לא תהיה גבוהה מדי.
תבנית 26
מתכון:
6 ביצים
כוס סוכר(אני שמתי חצי כוס)
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוז ולימון סחוט טרי
(סחטתי תפוז וחצי וחצי לימון)
גרידת תפוז(מ-2 תפוזים)
גרידת לימון(מלימון אחד)
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים
את החלבונים מקציפים עם הסוכר במשך 7 דקות
לקצף יציב ונוקשה
לאחר מכן מנמיכים את מהירות המקסר ומוסיפים
את השמן,חלמונים, מיץ לימון-תפוז,גרידת תפוז ולימון
מגבירים את מהירות המיקסר לחצי שניה ע”מ שכל החומרים יטמעו
שוב מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בפעמיים את הקמח
עד שהקמח יטמע בתערובת
שופכים את התערובת לתבנית
ואופים 30 דקות בחום 155 מעלות בטורבו