טריקולד

4.1K

עוגה יפייפה מתאימה לכל אירוע
טעמה מדוייק ואינו מתוק למרות השוקולדים
טיפים:
משקל: במתכון זה חובה משקל לא ניתן לכתוב בכוסות
שוקולדים: חשוב להשתמש בשוקולדים אכותיים
עם כמות מוצקי קקאו גבוהים ע”מ להעשיר את הטעם
ניתן לקנות בחנויות שמתמחות לאפיה
ג’לטין: כשמערבבים את הגלטין עם המים
מניחים בצד חצי שעה לספיחת הנוזלים
לאחר שהגלטין ספח הכל תצא לכם מסה מוצקה
זה נקרא “מסת ג’לטין)
לא ניתן להכין את העוגה ללא גלטין
שקף:רצוי להשתמש בשקף מסביב לתבנית ע”מ שהחילוץ של העוגה
יתן מראה אחיד וחלק
רינג או תבנית 23/גובה 10
שקף
מתכון:
תחתית בראוניז:
2 ביצים
150 מ”ל שמן (חצי כוס)
150 מ”ל נס קפה(3/4 כוס)
חצי כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג שוקולד
כף קקאו
3 כפות קמח תופח
ג’לטין:
9 גרם גלטין
45 מ”ל מים קרים
(חובה משקל)
מוס שוקולד מריר:
120 גרם שוקולד מריר(א)
100 מ”ל שמנת מתוקה(א)
כפית נס קפה
15 גרם מסת גלטין(א)
220 שמנת מתוקה (ב)
מוס שוקולד חלב:
120 גרם שוקולד חלב(א)
100 מ”ל שמנת מתוקה (א)
15 גרם מסת גלטין (א)
220 גרם שמנת מתוקה (ב)
מוס שוקולד לבן:
120 גרם שוקולד לבן (א)
100 מ”ל שמנת מתוקה (א)
15 גרם מסת גלטין(א)
220 גרם שמנת מתוקה
גנאש:
100 גרם שוקולד מריר
כף דבש
80 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
גלטין:
מערבבים ביחד את הגלטין והמים
מניחים בצד חצי שעה לספיחת נוזלים
יצא לכם מסה מוצקה של גלטין
זה נקרא מסת גלטין
ממנו תחתכו חתיכות ותשקלו בהתאם למתכון
בראוניז:
מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה לפי הסדר הרשום
שופכים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 40 דקות
או עד שהקיסם יוצא יבש
מצננים היטב
שמים שקף מסביב לתבנית
מוס שוקולד מריר:
ממיסים את השוקולד (א)עם השמנת(א)
והנס קפה
עד לתערובת חלקה וחמה (לא רותחת)
שמים את מסת הגלטין(א) ומערבבים היטב
עד שהגלטין נמס
מסננים
מקציפים את השמנת(ב) לקצף רך
מערבבים את תערובת השוקולד
ושופכים מעל הבראוניז
מכניסים למקפיא
מוס שוקולד חלב:
ממסים את השוקולד (א)
ואת השמנת(א)
לתערובת חלקה
מוסיפים את מסת הגלטין
ומערבבים היטב
(חשוב שהתערובת השוקולד תהיה חמה ולא רותחת)
ע”מ שהגלטין ימס
מסננים הכל
מקציפים את השמנת(ב)
לקצף רך מוסיפים את תערובת השוקולד
מערבבים ושופכים מעל
מוס השוקולד המריר
מכניסים למקפיא
מוס שוקולד לבן:
בדיוק אותם שלבים כמו
מוס שוקולד חלב
גנאש:
ממיסים את הכל ביחד
מוציאים את העוגה מהמקפיא
ושופכים מעל העוגה
לפני ששופכים את הגנאש העוגה חייבת להיות קפואה





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close