זה המקרוד הכי טעים שאכלתי
יש שני סוגים אחד במרקם נוקשה
ואחד במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים
וזה המרקם שאני הכי אוהבת שיש בפנים מילוי
עסיסי ומבחוץ נוכחות קריספית
מי שאוהב מרקם נוקשה שיוריד את הקמח
ויעשה רק עם 3/4 כוס שמן
מתכון:
קילו סולת
3/4 כוס קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות אבקת סוכר
גרידת לימון
כוס ורבע שמן
1/2 2 כוסות מים
מילוי תמרים:
חבילת תמרים בוואקום
קופסא וחצי ממרח תמרים
כף קינמון
חצי כפית ציפורן
כפית שטוחה של אבקת זינגוויל
3 כפות שמן
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה
לבצק רך ונוח לעבודה (אם חסר מים להוסיף עוד רבע כוס)
לכסות את הקערה בניילון ולתת לבצק מנוחה של 10 דקות
מילוי תמרים:
לשים את כל חומרי המילוי בסיר ולהמיס על הגז
לערבב כל הזמן ע”מ שהתערובת לא תחרך
לאחר מכן להעביר את כל התערובת למעבד מזון
ולטחון במשך דקה לממרח.
לחלק את הבצק ל6 עיגולים
לפתוח כל עיגול למלבן למרוח כמה שאוהבים(אני מרחתי בנדיבות)
לגלגל ולחתוך לגודל שרוצים(ראו תמונות למטה)
כך לעשות עם שאר העיגולים ולטגן בחום 180 מעלות
עד שמזהיב, להוציא מהטיגון ישר לסירופ סוכר ומהסירופ לקערה
סירופ דבש לימון:
חבילה וחצי סוכר
500 ליטר מים
גרידת לימון
כף מי זהר
2 לימונים פרוסים לפרוסות
לבשל את הסירופ חצי שעה על אש נמוכה