אם תלכו לפי ההוראות המדוייקות כך יצאו לכן בדיוק הסופגניות
אל תוותרו על שימוש במד חום זה חשוב לכל מאפה שתטגנו
לאחר הלישה לא מתפיחים את הבצק ישר קורצים עיגולים ואת העיגולים מתפיחים שעה ורבע
מתכון:
קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
קורט מלח
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות אלכוהול(ערק..וויסקי מה שיש בבית) האלכוהול מונע ספיגה של שמן
4 ביצים
גרידת לימון
50 מ”ל שמן (רבע כוס)
340 מ”ל מים (כוס וחצי)
אופן ההכנה:
מתחילים בהתססת השמרים:
מניחים בתחתית הקערה
שמרים
כפית סוכר
חצי כוס מים
מערבבים היטב ומחכים שיתסוס 5 דקות
מוסיפים את החומרים הבאים לפי הסדר
קמח,סוכר,מלח,ביצים,שאר המים,והשמן
לשים 10 דקות
מורידים למשטח משומן קלות
ונותנים מנוחה רבע שעה
לאחר מכן קורצים עיגולים בגודל 60 גרם
מניחים את העיגולים על ניירות אפיה גזורים בצורת מרובע
ומתפיחים את העיגולים שעה ורבע.
מחממים את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות
מרימים את הסופגניות עם נייר האפיה לטיגון(ראו סרטון)
ומטגנים כל צד 2 דקות