עוגת ריבה וקצף של סבתא

64K

זאת העוגה הכי נוסטלגית שאני מכירה
מהילדות שלי זכורים לי המון מאכלים
מיתולגיים שאין להם תחליף ושום עוגה מודרנית
לא תעשה לי את זה לעומת המתכון הישן והאהוב.
אחד מהם זאת העוגה הזאת שבילדותי כל השכונה הייתה מכינה
אותה לכבוד שבת..הבצק פריך ונמס משתלב עם ריבת תות אכותית
ומעל קצף נימוח שמנצח על כל חגיגת הטעמים והמרקמים.
חשוב להשתמש בחומרים איכותיים
27*30
מתכון:
בצק פריך:

1/4 2 כוסות קמח (310 גרם)
שקית אבקת אפיה
300 גרם חמאה
5 חלמונים(ישארו לכם 5 חלבונים זה לקצף מעל)
4 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
גרידת תפוז
קצף מעל:
5 חלבונים
150 גרם סוכר(כוס)
3/4 כוס קוקוס
כף פודינג ווניל
אופן ההכנה:
לשים את הבצק במעבד מזון לבצק רך משטחים אותו בתוך התבנית
ואופים בחום 160 מעלות 15 דקות
אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין
מורחים מעליה 4 כפות ריבת תות אכותית
קצף:
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר
לקצף יציב ונוקשה.
מוסיפים את הקוקוס והפודינג ומערבבים בעזרת לקקן בתנועות
עטיפה.
שופכים את תערובת הקצף מעל העוגה בזהירות מיישרים
ומעל עוברים עם מזלג לאורך כדי ליצור צורה כמו בתמונה.
אופים את העוגה בחום 160 מעלות בטורבו למשך 25 דקות
(בתנור כמו שלי 150 מעלות)

זאת הריבה המומלצת היא טעימה מאד

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close