פאי גבינה עם דובדבנים ושטרוייזל פקאן

6.3K

זאת עונת הדובדבנים הם כל כך טעימים בתוך העוגה
מכוון שאני מבשלת אותם עם סוכר אז הטעם החמצמץ אינו מורגש
אל תוותרו עליהם.. ניתן להחליף בתותים.
במוס גבינה אין שום עמילן רק שקית וחצי פודינג ווניל
זה מה שבעצם מקנה למרקם של העוגה מוס טעים בטירוף שלא תפסיקו ליישר אותה.
תבנית פאי עמוקה קוטר 24
מתכון:
פריך פקאן:
200 גרם חמאה
230 גרם קמח(כוס ורבע)
30 גרם פקאן טחון דק(רבע כוס)
60 גרם סוכר(חצי כוס)
3 חלמונים
מילוי גבינה:
500 גרם גבינת ריקוטה
1 קופסא גבינה לבנה 5%
1 גבינת שמנת 16%
1 שמנת חמוצה 9%
שקית וחצי פודינג ווניל
גרידה מחצי לימון
4 ביצים
כוס סוכר
ריבת דובדבנים:
200 גרם דובדבנים
(ניתן לקנות דובדבנים באריזות קפואות)
כוס וחצי סוכר
אופן ההכנה:
ריבת דובדבנים:
מבשלים את הדובדבנים עם הסוכר
למשך 10 דקות
מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד להתקררות
פריך פקאן:
את כל החומרים של הבצק פרט לחלמונים מעבירים למעבד מזון
ומערבבים בפולסים קצרים עד שיוצא בצק פירורי
לאחר מכן מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עוד חצי דקה עד שהם נטמעים
ומתגבש לכם בצק פריך..מעבירים לתבנית 2/3 מהתערובת ומשטחים אותה מניחים את תבנית האפיה בתוך תבנית תנור
1/3 מהתערובת משטחים גם(ראו תמונות) בתבנית התנור.
ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות.
את ה1/3 שאפינו מפוררים בעזרת מזלג ואופים עוד 5 דקות.
מילוי גבינה:
מקציפים היטב את כל חומרי המילוי התערובת צריכה לצאת
מאד יציבה ולא נוזלית.
שופכים את התערובת לתוך התבנית
מעל מפזרים את הריבת הדובדבנים
ומעל הריבה מפזרים את שטרוייזל הפקאן
אופים בחום 120 מעלות  למשך שעתיים

מבשלים למשך 10 דקות את הדובדבנים עם הסוכר
מסננים אותם
אופים את הבצקים ביחד בתבנית תנור
את שליש הבצק מפוררים עם מזלג ואופים עוד 5 דקות
מעל מילוי הגבינה שמים את ריבת הדובדבנים ומפזרים מעל את השטרוייזל

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close