פאי פקאן מושלם

19.5K

בשיחה פשוטה על קפה עם חבר טוב
שאנחנו עושים עסקים ביחד נולד המתכון הזה
בעצם הוא לא נולד אלא קיבלתי אותו מחבר שלו.
הוא איתגר אותי ואמר שזה הפאי הכי מושלם שהוא אכל
ואני ישר העיניים שלי ברקו לקבל את המתכון
במיוחד שהוא הכריז עליו כפאי הכי מנצח מכל הפאים שהוא אכל
והאמת?
הוא צדק
עזבו את זה שאופן ההכנה קל מאד
אבל הטעםםםםם למות והיופי של העוגה הזאת
מדבר בעד עצמה.
רוצו להכין ותקצרו מחמאות מטורפות באחריות
קרדיט למתכון:יניב הדר
תבנית פאי 24
מתכון:
בצק פריך
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
210 גרם קמח (1.5 כוסות)
כף אבקת סוכר
ביצה אחת
למילוי:
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
כף קמח
ביצה
3/4 כוס סוכר חום דמררה(בהיר)
130 גרם פאקנים קצוצים גס
לציפוי:
150 גרם פאקנים שלמים
*אופציונלי -לזיגוג סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק מלבד הביצה
בפולסים למרקם פירורי
מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שמתגבש בצק
בין 2 דפי אפיה מרדדים לעיגול גדול
הופכים מעל תבנית הפאי ומסדרים
נועצים מזלג בתחתית הבצק ומקפיאים
מילוי:
מחממים (לא מרתיחים) את הסוכר והשמנת
עד שהסוכר נמס מוסיפים את הפקאן
שופכים את התערובת לתחתית הבצק
ואופים בחום 160 מעלות בטורבו
30 דקות
מוציאים את הפאי ומסדרים את חצאי הפאקן
בצורה יפה
מחזירים לתנור לאפיה של עוד 10 דקות
(יתכן שתצטרכו עוד אפיה שימו לב שהמילוי יציב)
מוציאים מצננים היטב ומזלפים מעל סירופ מייפל

מסדרים את הבצק יפה בתבנית
ונועצים חורים בעזרת מזלג

שופכים את המילוי בזהירות

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close