פאי לימונענע

1.6K

כשתכינו את הפאי הזה תהיו בטוחים
שמי שיטעם אותו לא יבין כל כך באיזה טעם מדובר
שילוב הלימון עם הנענע בצורת ההכנה
נותן טעם של וניל חמצמץ מעט ביותר וקורטוב של נענע
שיפיל את האורחים שלכם
גם לא אוהבי הלימון אתם חייבים לנסות להכין אותו
בשביל הדיוק המתכון נכתב בגרמים
תבנית פאי גודל 20
מתכון:
180 גרם קמח
25 גרם אבקת שקדים
70 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון
100 גר נטורינה /חמאה=קרה חתוכה לקוביות
ביצה קטנה
קרם לימונענע
150 גרם סוכר
3 ביצים קטנות
גרידת לימון
80 מ”ל מיץ לימון סחוט טבעי
10 עלי נענע קצוצים
200 גר נטורינה/חמאה חתוכה ל3 חתיכות
אופן ההכנה:
פריך שקדים:
מכניסים את כל היבשים למעבד מזון
וטוחנים, לאחר מכן מכניסים את הנטורינה
ומעבדים לתערובת פירורית.מכניסים את הביצה
וממשיכים לערבב עד שמתגבש בצק
מורידים את הבצק בין 2 ניירות אפיה
מרדדים למרובע ומכניסים למקפיא רבע שעה
מוציאים ומרכיבים את הבצק על התבנית
מקפיאים את התבנית עם הבצק 20 דקות
לאחר מכן מוציאים ומחוררים בעזרת מזלג
את התחתית
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 20 דקות
קרם לימונענע:
מבשלים את הביצים,מיץ לימון, הסוכר, עלי נענע וגרידת הלימון
על הגז וכל הזמן בעזרת מטרפה מערבבים
עד שמגיעים לחום 85 מעלות (זה מפסטר ומבשל את הביצים)
להזהר מלהגיע למרקם חביתה!
ללא מד חום לא תצליחו להכין את הקרם!
לאחר מכן מסננים את התערובת
ומעבירים למד ליטר מכניסים כל
פעם חתיכה מהנטורינה ומבלנדרים במוט בלנדר
עד שמתקבל קרם חלק(הוא נוזלי וזה בסדר)
מעבירים למקרר להצטננות במשך שעה וחצי
או למקפיא לחצי שעה
שופכים את קרם הלימונענע לקלתית
ומעבירים למקרר להתייצבות לילה
ניתן לקשט מעל עם מוס וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה
כף פודינג
כפית תמצית וניל
להקציף ולזלף מעל
ניתן לגרד מעל מעט גרידת לימון



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close